Kick It

Kleinschalig

In een kleine groep kan je meer individuele aandacht geven en inspelen op de noden van de kinderen zelf. Uit ervaring weten we dat jonge kinderen pas helemaal openbloeien wanneer ze aanvoelen dat ze zichzelf kunnen zijn. Kleinschaligheid betekent ook meer flexibiliteit. We kunnen beter inspelen op wat een groep nodig heeft en onze activiteiten bijsturen waar nodig. Een regenachtige dag en veel nood aan begeleide activiteiten? Een warme dag en veel interesse voor wateractiviteiten? De monitor pikt op wat er leeft binnen de groep en zet dit meteen om in een aangepast aanbod. 

Inleving

Onze activiteiten leunen het beste aan bij de leeftijdsgroep vanaf 3 tot 7 jaar. Dit is vanaf 1ste kleuterklas tot ongeveer 2de leerjaar. De fantasie is nog volop in ontwikkeling. Inleving is bij deze leeftijdsgroep erg belangrijk. Daarom maken we dagelijks tijd voor een leuk toneeltje, een bewegingsverhaal of inlevingsmoment dat past bij het kampthema. Activiteiten zoals verkleden, schminken zijn ook toppers!

Creatief

Wij houden van knutselen en frutselen! Elke dag knutselen we erop los en al die prachtige kunstwerken mag je uiteraard mee naar huis nemen. Niets leuker dan die glinsterende snoetjes wanneer de kinderen hun kunstwerkje aan mama of papa tonen bij het afhaalmoment.

Keuze-activiteiten

De afwisseling tussen begeleide en keuze-activiteiten werkt! Het ene moment heeft een groep nood aan een begeleide activiteit. Samen een spel spelen dat in goede banen wordt geleid door de monitor. Op een ander moment is het openspelaanbod van toepassing waarbij elk kind kan kiezen in een ruim aanbod van keuze-activiteiten. Deze variatie maakt dat je goed kan inspelen op de interesses van elk kind.

Interactie

Bij het onthaal heb je steeds als ouder de kans om vragen te stellen. Op het einde van de dag geven we een miniverslagje over hoe de dag is verlopen. Zowel coördinator als monitoren zijn steeds toegankelijk. We zijn steeds bereikbaar bij vragen: wil je even bellen voor het kamp, geen probleem! Of even mailen met een korte vraag, kan gerust! Zo bouwen we samen een band op en dat geeft een vertrouwd gevoel bij de kinderen. Ook houden van we interactie tussen de verschillende leeftijdsgroepen. Tijdens pauze en vrije spelmomenten kan iedereen samenspelen. De groepen zijn dus niet van elkaar gesplitst, integendeel, we houden van connectie en samenwerking. Zo kunnen broers, zussen of vriendjes van verschillende leeftijden samen gezellig op kamp komen.

Tof

Tof-fun-pleziermoment: op kamp gaan is LEUK! Kinderen denken er jaren later nog met veel plezier aan terug. Tijdens elke kampdag valt er heel wat te beleven: er is veel aanbod aan activiteiten, de monitor van jouw groep staat steeds voor je klaar en je leert nieuwe kinderen kennen waarmee je je volop kan uitleven. Misschien is het je eerste keer dat je naar een kampje komt en vind je het wel reuze spannend! We kunnen jullie alleen maar geruststellen. Wij zorgen met heel ons hart voor jullie grootste schatten. De eerste drempel kunnen we helaas niet wegtoveren, maar we kunnen er wel alles aan doen om je snel welkom te laten voelen.