Dagplanning

8u15
Start vooropvang
Goedemorgen allemaal!
Kids arriving at school.

Elke kampdag voorzien we vooropvang vanaf 8u15. Er is een ruim aanbod aan sport-en-spelmateriaal zodat je kleine spruit al volop kan beginnen spelen. We knuffelen eventuele traantjes weg en maken wegwijs op onze locatie. Na een dikke knuffel worden de mama's en papa's uitgezwaaid en zijn we klaar om een fantastische Kick It kampdag te beleven! 

9u15
Opstartmoment
We gaan van start!
Happy child

Om 9u15 ruimen we het speelgoed op en gaan van start.  We verzamelen alle kinderen, stellen de monitoren voor, vertellen hoe de dagplanning eruit ziet, ... We maken bewust tijd voor verbinding tijdens het kringmoment. Daarna volgt een toneeltje om de inleving wakker te schudden en de kinderen warm te maken voor de activiteiten van die dag. 

9u30
Eerste activiteit
Wordt het dansen, knutselen of sport-en-spel?
dancing

Yes, tijd voor de kampactiviteiten! Elke kampdag staan er activiteiten op het programma die uitgewerkt worden binnen het thema van het kamp. Zo kunnen we je een dag boordevol fun bezorgen!  

10u30
Pauze
Kleine pauze
Happy child eating watermelon

Even uitblazen tijdens een pauzemoment. We drinken fris water en eten een stukje fruit. Je tussendoortjes voorzie je zelf van thuis. Daarna vrij spel buiten op de speelplaats. Tijdens de pauzes zijn alle groepen samen. 

11u
Tweede activiteit
Veel dans-, sport- en knutselplezier op de planning
Little girl showing her hands painted as a rainbow

We verdelen terug in leeftijdsgroepen. We gaan dansen, sporten, knutselen, afhankelijk van het kampthema. 

 

 

 

12u
Middagpauze
Grote honger
Kids eating lunch at elementary school

Van al dat sporten, spelen, dansen en knutselen hebben we grote honger gekregen. Je brengt je lunch mee van thuis, van de organsiatie krijg je nog een drankje bij je boterhammetjes. Tijdens het eten voorzien we een rustmoment, we maken het gezellig stil en genieten van onze middagpauze. Ben je klaar met eten? Dan hebben we nog vrij spel buiten met het buitenspeelgoed. De monitoren zijn ook mee buiten om samen de gekste spelletjes te spelen. 

13u
Keuze-activiteiten
De namiddagactiviteit gaat van start
Child Playing With Kinetic Sand

In de namiddag starten we steevast met keuze-activiteiten die passen binnen het kampthema. Zo voorzien we een aanbod van bewegings- en creatieve activiteiten en veel inleving, fantasie- en experimenteerplezier. 

14u30
Kleine pauze
Even bijtanken met koek en drank
Girl eating cookie.

Even een korte pauze na al dat speelplezier, goed drinken en een koekje eten. Je tussendoortjes breng je mee van thuis, voorzie een drinkenbus en dan vullen de monitoren deze steeds bij wanneer ze leeg is. 

15u00
Laatste activiteit
Oh jee alweer de laatste activiteit van de dag
Group of Children Playing Twister Indoors

We bekijken waar de groep nood aan heeft: nog even gezellig samen ons knutselwerkje pimpen, genieten van een voorleesmoment, nog met iets spelen waarmee we doorheen de dag nog te weinig hebben mee kunnen spelen, nog even extra springen op het springkasteel, spelen in de speeltuin, ... 

15u30
Ophaalmoment
Tijd om naar huis te gaan
High angle view of cheerful multiethnic kids waving at camera with hands while resting on green

Mama's en papa's tijd! Je kleine spruit rent op je af met een grote glimlach en vertelt honderduit over de avonturen van die dag. De monitoren staan klaar om nog even mee te geven hoe de dag is verlopen. Wow, wat een mooi kunstwerk weer gemaakt! Morgen klaar voor een nieuwe dag, ja hoor! De kinderen worden uitgezwaaid, tot morgen! 

Onze kinderen die nog niet worden opgehaald spelen nog even verder in de naopvang. 

16u30
Einde van de dag
De naopvang is ten einde
Cheerful children feeling truly happy after amazing day at school

We zwaaien de laatste kinderen uit en sluiten ons lokaal af. Klaar om er morgen weer in te vliegen voor dolle avonturen!